Éles látás az irodában is

Mai, modern világunkban sokkal többször használjuk közelre a szemünket, köszönhetően a minket körülvevő digitális eszközöknek. Szemlencsénk távolra tekintéskor nyugalmi helyzetben van, azaz nem kell dolgoznia, de abban a pillanatban, ha egy közelebbi tárgyat pillantunk meg, szemünknek "zoomolnia", azaz alkalmazkodnia kell a közeli tárgyakhoz, így a folytonos közelre nézés folyamatos munkára kényszeríti szemeinket.

Számítógépes munkát végezve akár nyolc-tíz órát is a monitor előtt töltünk, és az okostelefonok, tabletek is az életünk szerves részét képzik, amelyeket ráadásul általában jóval közelebbről nézünk, mint az újságokat vagy könyveket.

- Egy megfelelően kiválasztott szemüveggel megkönnyíthetjük szemeink dolgát. Léteznek széleskörű megoldást nyújtó munkaszemüvegek, amelyek kifejezetten az irodai munkavégzés körülményeihez specializálódtak. Ezen lencsék kényelmes, éles, és nyugodt látást biztosítanak, valamint extra támogatást is nyújtanak viselőjük szemeinek. – mondja Borsós Attila, a szentendrei Lens Optika üzletvezető látszerésze.

- A Hoya lencsegyártó cég egyedi opciókat kínál a különböző irodai munkát végzők számára. Prémium kategóriás iD WorkStyle V+ termékcsaládjuk három különböző típusból áll, hogy mindenki a hozzá legjobban passzoló megoldást választhassa. Mindhárom lencse típus tökéletes, megerőltetés nélküli fókuszálást biztosít, kivételes látómező mélységet és szélességet nyújt a közeli és félközeli munkatávokra.

A termékcsalád "Close" tagja a lehető legszélesebb közeli látómezőt biztosítja, így tökéletes egy méteres munkatávolságig, a "Screen" lencsék az ülő vagy számítógépes munkát végzők számára nyújtják a legjobb megoldást, hisz közeli tevékenységtől két méteres távolságig ajánlottak, az iD WorkStyle V+ "Space" lencséi pedig úgy nyújtanak mozgás közben is éles látómezőt, hogy közben a félközeli, közeli munkatávolságok is kristálytiszták maradnak. Valamint, ha a vásárló megosztja a munkakörülményeiről, egyedi szokásairól az információit az optikussal, akkor a Hoya iDentifier rendszere ki is kalkulálja, hogy az adott munkakörre melyik típus a legalkalmasabb. – folytatja Borsós Attila.

Szemünket nemcsak a közelre tekintés, hanem a digitális eszközök által kibocsájtott magas energiájú kék fény is megerőlteti, és túlzott mennyiségben a szemeink elfáradásához vezet. Szerencsére ezen kék sugarak kiszűrésére is van megoldás. Amennyiben digitális eszközöket használunk, számítógépes munkát végzünk, akkor munkaszemüvegünket érdemes BlueControl felületkezeléssel rendelni, hiszen ezen felületkezelés amellett, hogy semlegesíti a kék fényt, további előnyökkel is rendelkezik, rendkívül tartós, karcálló, és szennyeződés taszító.

Mindennapjaink szerves részét képzik a digitális eszközök. Okostelefont, tabletet használunk, GPS készülékekkel tájékozódunk, kikapcsolódás gyanánt leülünk kicsit az LCD televíziónk képernyője elé, vagy az internetet böngésszük számítógépünkkel, és sok esetben munkánk során is egész napokat töltünk a monitor előtt. Nem csoda tehát, ha egyre többen tapasztalunk a nap végére szemirritációt, pirosodást, homályosabb látást, vagy fejfájást, ugyanis a digitális készülékek által kibocsájtott magas energiájú látható kék fény nagy mennyiségben ezen tünetek kialakulásához vezethet. Hoya szemüveglencsénket épp ezért ajánlott BlueControl felületkezeléssel rendelni, hiszen ezen felületkezelés semlegesíti ezt a kék fényt, mindemellett pedig rendkívül karcálló, és könnyedén tisztítható is.