Blog

A digitális szemfáradtság kora

Egy 2016- os kutatás szerint az átlagos amerikai és európai felnőttek 90 százaléka napi két óránál több időt tölt digitális képernyők előtt, 60 százalékuk esetében pedig ez az időintervallum hat órára emelkedik. Vajon szemünk mit szól mindehhez és mi mit tehetünk, hogy a lehető legjobban megvédjük a kék fény veszélyeitől?

Hogyan válasszunk szemüveget gyermekeinknek?

Statisztikák szerint lassan minden ötödik gyermeknek szüksége van szemüvegre, a szülők számára pedig mindig nagy feladat az ideális gyerekszemüveg kiválasztása. A szín és a forma is fontos, hiszen nem árt, ha gyermekünk nem ódzkodik a szemüvege viselésétől, ám a leglényegesebb az, hogy megfelelő lencsék kerüljenek a kiválasztott keretbe...

Éles látás az irodában is

Mai, modern világunkban sokkal többször használjuk közelre a szemünket, köszönhetően a minket körülvevő digitális eszközöknek. Szemlencsénk távolra tekintéskor nyugalmi helyzetben van, azaz nem kell dolgoznia, de abban a pillanatban, ha egy közelebbi tárgyat pillantunk meg, szemünknek "zoomolnia", azaz alkalmazkodnia kell a közeli tárgyakhoz, így a folytonos közelre nézés folyamatos munkára kényszeríti szemeinket...

Szemvédelem (nem csak) napimádóknak

Ha azt halljuk fényvédelem, elsősorban a naptejek jutnak eszünkbe. Pedig szemünk épp olyan védtelen a káros UV sugárzással szemben, mint a bőrünk, még ha az esetleges elváltozások csak időskorban jelentkeznek is.

Progresszív lencse, a pontos szemek titka

Az évek múlásával természetszerű, hogy megjelennek az első ősz hajszálak, és körülbelül negyven éves kor után egy a szemünkre ható jelenséggel, a presbyópiával is találkozni kényszerülünk. A szemlencse veszít rugalmasságából, így az olvasó távolságunk egyre messzebb kerül, egyre messzebb tartjuk, a könyvet, újságot, akár karnyújtásnyira is a szemünktől. Szerencsére létezik megoldás! Egy megfelelően kiválasztott professzionális progresszív lencse orvosolhatja problémánkat.