Progresszív lencse, a pontos szemek titka

Az évek múlásával természetszerű, hogy megjelennek az első ősz hajszálak, és körülbelül negyven éves kor után egy a szemünkre ható jelenséggel, a presbyópiával is találkozni kényszerülünk. A szemlencse veszít rugalmasságából, így az olvasó távolságunk egyre messzebb kerül, egyre messzebb tartjuk, a könyvet, újságot, akár karnyújtásnyira is a szemünktől. Szerencsére létezik megoldás! Egy megfelelően kiválasztott professzionális progresszív lencse orvosolhatja problémánkat.

- A progresszív szemüveglencsék több fókuszponttal rendelkeznek, így nem csak közelre és távolra, hanem a köztes távolságokba is éles látást biztosítanak. A progresszív lencsék nagy előnye, hogy nem kell trükköznünk a telefonunk betűméretének nagyításával, és vásárlás közben sem kell előrántanunk az olvasó szemüvegünket, ha az árcédulát szeretnénk megtekinteni, valamint autóvezetés közben is óriási könnyebbség, hogy nem csak a szélvédőn túl lévő tájat, hanem a műszerfalat is élesen láthatjuk. – hívja fel figyelmünket Dr. Varga Klára, a Lens Optika szemész szakorvosa.

- A megfelelő progresszív lencse kiválasztásánál rengeteg tényezőt kell figyelembe venni, hisz mindannyian más életstílussal, munkával és vizuális igénnyel rendelkezünk. A Hoya progresszív lencsék vásárlása előtt egy egyedi szoftverrel, célzott kérdésekkel mérjük fel páciensünk viselői igényeit, hogy az életstílusához legjobban megfelelő lencse kerülhessen megrendelésre. A kiválasztásnál a Hoya VisuReal készülék is segítségünkre van, mellyel a precíz illesztés érdekében fotókat készítünk a páciensünkről, és így digitális mérési eredmények alapján határozzuk meg a legnagyobb viselési kényelem eléréséhez a pupilla középponti helyzetét a lencsén. A szemüveg készítéséhez nélkülözhetetlen optikai méréseket a legtöbb üzletben még manuálisan végzik, az Lens Optika szalonjaiban viszont, a Hoya VisuReal készüléknek hála ez egy rendkívül precíz digitális módszerrel történik, így még pontosabb eredmény érhető el.

- A Hoya iD termékcsalád prémium minőségű lencséi egyedülálló felületkialakítási eljárással, FreeForm technológiával készülnek, melynek köszönhetően széles, torzításmentes látómezőt, valamint kényelmes, gyors képváltást biztosítanak a távoli és közeli távolság között viselőjüknek. Ez az eljárás garantálja, hogy vásárlóink könnyedén megszokják az új progresszív szemüveglencséjüket, így a látásvizsgálat után előszeretettel ajánljuk pácienseinknek ezen termékeket. – fejezi be Dr. Varga Klára.