Hogyan válasszunk szemüveget gyermekeinknek?

Statisztikák szerint lassan minden ötödik gyermeknek szüksége van szemüvegre, a szülők számára pedig mindig nagy feladat az ideális gyerekszemüveg kiválasztása. A szín és a forma is fontos, hiszen nem árt, ha gyermekünk nem ódzkodik a szemüvege viselésétől, ám a leglényegesebb az, hogy megfelelő lencsék kerüljenek a kiválasztott keretbe.

-A tökéletes szemüveg kiválasztása gyermekek esetében kifejezetten fontos, és kellő odafigyelést igényel, számos tényezőt szükséges szem előtt tartanunk, amennyiben gyermekünk látása korrigálásra szorul. Fontos szempont a karcállóság, hiszen a gyermekek még nehezen figyelnek oda szemüvegük épségben tartására, épp ezért az sem árt, ha a választott lencse por- és szennyeződés taszító tulajdonsággal is rendelkezik. - hívja fel a figyelmet dr. Varga Klára szemész szakorvos, a szekszárdi Lens Optika szaküzlet alapító tulajdonosa.

-A Hoya lencsegyártó cég egyedi opciókat kínál a szülők számára, hisz a csúcsminőségű felületkezeléseik között személyre szabottan válogathatnak, így minden gyermek számára a legtökéletesebb megoldás nyújtható. Például a digitális eszközök által kibocsájtott, álmatlanságot okozó magas energiájú kék fény kiszűrésére a megfelelő választás a BlueControl felületkezelés. A BlueControl felületkezelés amellett, hogy semlegesíti a kék fényt, rendkívül karcálló, valamint por- és szennyeződés taszító tulajdonsággal is rendelkezik. - folytatja dr. Varga Klára.

-Az egészséges fejlődéshez nélkülözhetetlen, hogy gyermekünk tisztán és élesen lásson, így a szemüveglencsék gyakori cseréje is elengedhetetlen, amennyiben gyermekünk látása további korrekcióra szorul. A hazánkban piacvezető Hoya fontos céljának tartja a gyermekek éleslátásának támogatását, ezért létrehozták a Hoya Kids programot, melynek keretén belül 20 % kedvezményt biztosítanak minden Hoya Kids termék vásárlása esetén, a következő Hoya Kids termék árából, hogy a tökéletes korrekció ne a pénztárcán múljon. A Lens Optika üzleteiben ezen lencsék széles választéka elérhető vásárlóink számára, és a szemvizsgálatot követően bátran ajánljuk is ezeket a lencséket ifjú pácienseinknek. - mondja dr. Varga Klára szemész szakorvos.